A Sunlight bemutatja: Csirkepörkölt Hajós Andrással

 

 
 

 
 

Csirkepörkölt 4 személyre

libazsír 2 evőkanál
füstölt fokhagyma 3-4 gerezd
vöröshagyma 2 fej
paradicsom 2 db
tv paprika 2 db
hegyes erős ízlés szerint
füstölt fűszerpaprika
csirkecomb alsó része 8 db

Lábosban felmelegítjük a libazsírt, belerakjuk a finomra vágott hagymákat, megpároljuk őket. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, tv paprikát, hegyes erőset, tovább pároljuk, amíg a paradicsom és a paprika szétfő.
Tűzről levéve hozzáadjuk a füstölt fűszerpaprikát, elkeverjük, kevés vizet öntünk hozzá, visszarakjuk a tűzre. A combokat besózzuk, a pörköltalaphoz adjuk, puhára pároljuk. Amikor már langyos a bőrét lehúzzuk, deszkáról szaggatott galuskával tálaljuk.