A Sunlight bemutatja: töltött káposzta Hajós Andrással

 

 
 

 
 

Töltött káposzta 4 személyre
10 dkg füstölt szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2db babérlevél
2 evőkanál
fűszerpaprika
1 szál füstölt kolbász
1 kg savanyú szálas káposzta
16 db savanyú káposztalevél
50 dkg darált sertéshús
1 csészényi főtt rizs
só, bors
kis csokor
csombor
3 dl tejföl
1 evőkanál
finomliszt
 
 
 
 
 

A szalonnát kockára vágjuk, zsírját kipirítjuk, hozzáadjuk a félkarikára vágott vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, megpároljuk. Tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a megmosott és kinyomkodott szálas káposztát, a vastagabb karikákra vágott kolbászt, a csombort, sózzuk, összekeverjük, felét félrerakjuk. A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, befűszerezzük fűszerpaprikával, borssal, enyhén sózzuk, majd a kierezett káposztalevélbe töltjük. A töltelékeket a lábosban maradt káposztára rakjuk, majd befedjük a félrerakott részével és annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje, fedő alatt 1 óra alatt készre pároljuk. A töltelékeket kivéve a szálas káposztát tejföllel behabarjuk, pár percig forraljuk, majd a töltelékkel tálaljuk.